home

het meer

accommodatie

prijzen en boeken

routebeschrijving

fotogalerij

 

Het meer

Een groot karpermeer van 3,5 ha en een kleine vijver van zo'n 1.200 m².

 

Het meer
Het 3,5 ha grote meer zit vol met karper, zeelt, snoek, baars, snoekbaars en allerlei soorten witvis, waaronder ook roofblei. Sinds 2003 zwemmen er ook een paar meervallen. De diepte loopt op tot 3,5 meter.


Het meer is sinds 2003 pas opengesteld voor het publiek. Daarvoor is er alleen door de eigenaar en een aantal vrienden gevist, waardoor dit een droomstek voor elke visser is.

9 jaar geleden is het meer voor het laatst geleegd. Er zijn toen een aantal 30+ ponders waargenomen die men niet heeft kunnen vangen. Er hangt een mysterieus tintje over het huidige gewicht van deze karpers...

Nee, u zult bij ons geen 60 ponders vinden, en ook niet uitsluitend 20 plussers. Wellicht een beetje raar, maar wij zijn er altijd van overtuigd geweest om de natuur zijn gang te laten gaan en ons niet te richten op het ‘bewust vetmesten’ van prachtige vissen.

De ervaring tot op heden leert dat er doorgaans heel veel karper wordt gevangen. Het bestand bestaat uit een groot aantal karpers van echt alle soorten en maten. Leder, Spiegel, Rijen, Schub en alle varianten ertussen (zie fotogalerij). De mening van de bezoekers tot nu toe is dat alle vissen (zowel groot als klein) een enorme levenslust en vechtkracht hebben die zijn weerga niet kent.

 

De kleine vijver
Deze vijver is zo'n 1.200 m².

Met name snoek en witvis zat er in deze vijver. Onlangs heben we 3 mannelijke en 2 vrouwelijke karpers uitgezet in de hoop dat ze dit jaar gaan paaien. Tegen de tijd dat het jongbroed groot genoeg is, zullen we het overzetten naar het grote meer. Het spreekt voor zich dat er in deze vijver niet gevist mag worden.

 

 

 

Waarom exclusief?
U huurt bij ons het gehele meer voor uzelf. Dit garandeert de totale rust die de meeste vissers opzoeken. Bovendien garandeert het voor de komende jaren een beperkt bevist water wat niet alleen de vissen ten goede komt, maar uiteraard u als visser een betere vangst garandeert.

Het meer is tevens omgeven door een privéterrein van 14 ha, zodat u echt kunt genieten van totale rust en privacy.

Een unieke stek dus voor liefhebbers die van stilte en natuur houden en die genoeg hebben van de overbeviste meren...

 

meer informatie: floris en zsuzsi stork 00-33-553553071 e-mail stork@wanadoo.fr